Kralj Kalifornije (2007)

King Of California (Originalni naziv)

komedija drama

Mentalni bolesnik i njegova mlada kćer kreću u potragu za španjolskim blagom

 
Režija: Mike Cahill
Scenarij: Mike Cahill
Uloge: Michael Douglas, Evan Rachel Wood, Willis Burks II, Laura Kachergus

Filmografija

Svi smo mi u potrazi za nečim. Od tvoraca filma Stranputica dolazi nam novi hit Michaela Douglasa. Labilan otac koji nakon izlaska iz mentalne institucije pokušava uvjeriti svoju kći da je negdje u predgrađu zakopano španjolsko zlato.Scenarij filma koji je napisao Mike Cahill 2004. godine ušao je u među najbolje scenarije natjecanja American Zoetrope Screenwriting u čijem žiriju sjedi proslavljeni redatelj Francis Ford Coppola.

Šesnaestogodišnja Miranda (Wood) je već iskusila životna razočarenja. Napustila ju je majka, ispisala se iz škole a što je još i najgore, otac joj je u ludnici. No snalažljivu Mirandu ti problemi nisu uništili, uspijela je dobiti posao u McDonaldsu čime zarađuje dovoljno da se može brinuti o sebi. Njezina uhodana, mirna svakodnevnica narušena je očevim povratkom kući nakon dvogodišnjeg prisilnog izbivanja.

Tata (Douglas) je, naime, opsjednut blagom španjolskog istraživača koje navodno već nekoliko stoljeća leži zakopano u obližnjoj rezidencijalnoj zoni. Naoružan strpljenjem, gomilom knjiga o potrazi za blagom i detektorom za metal tata se baca na istraživanje. Uvjeren da je blago zakopano ispod Costcovog skladišta nagovara Mirandu da se zaposli tamo kako bi mu pomogla u iskapanjima.


Komentari (0)

Foto