Spasiteljica (2003)

Save Me (Originalni naziv)

drama

Kućanica pred razvodom, nakon što doživi blizak susret sa smrću, odluči promijeniti svoj život

 
Režija: Wendey Stanzler, Scott Winant, Bryan Gordon, ...
Scenarij: John Scott Shepherd
Uloge: Anne Heche, Michael Landes, Alexandra Breckenridge

Filmografija

Duhovita serija o kućanici pred razvodom koja, nakon što doživi blizak susret sa smrću, počne vjerovati da može komunicirati s Bogom, te odluči potpuno promijeniti svoj život, kao i živote ljudi kojima je okružena.

Beth Harper (Anne Heche) kućanica je koja otkrije da je suprug Tom (Michael Landes) vara i da planira od nje zatražiti rastavu. U šoku odluči uzeti stvari u svoje ruke. Nakon razuzdane zabave u susjedstvu, Beth mužu koji spava naumi razbiti glavu čekićem, no u posljednji se čas predomisli i siđe u prizemlje nešto pojesti. Nakon što se gotovo uguši sendvičem, bliski susret sa smrću posve je promijeni. Uzbuđena zbog nove prilike za život, iznenađuje susjede kad počne džogirati nakon što godinama nije vježbala. Ali najveći šok stiže kad Beth odjednom zna sve o svojim prijateljima i obitelji, uključujući i ljubavnu priču koja se počinje razvijati između njezine kćeri tinejdžerice Emily (Madison Davenport) i momka iz susjedstva.
Osim što odluči promijeniti vlastiti život nabolje, Beth također naumi obogatiti i tuđe živote u ime Boga koji joj se, uvjerena je, obraća kroz različite znakove. Tako će Beth odjednom postati nesebična dobrotvorka koja inspiraciju za svoje postupke nalazi u Bibliji i Deset Božjih zapovijedi. Tijekom sezone, gledatelji će je pratiti u različitim duhovitim pokušajima širenja nesebičnosti i ljubavi, što često neće dovesti do potpore okoline kakvu ona očekuje, no taj joj je dio nebitan jer je uvjerena da Bog progovara kroz njezina djela.

Komentari (0)

Foto