Slagalica strave 4 (2007)

Saw 4 (Originalni naziv)

triler horror kriminalistički

Okrutni serijski ubojica Jigsaw će nam još jednom pokazati granice ljudske izdržljivosti

 
Režija: Darren Lynn Bousman
Scenarij: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Uloge: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Lyriq Bent

Filmografija

"Slagalicu strave 4" je kao i trojku i dvojku režirao Darren Lynn Bousman, originalni kreatori serijala James Wan i Leigh Whannell ovaj su put ostali samo na pozicijama izvršnih producenata, dok je angažiran novi scenaristički par Patrick Melton i Marcus Dunstan, koji je osmislio neočekivanu narativnu konstrukciju. Svojom "ispremetanom" kronologijom zatekla je čak i najokorjelije "pogađače" raspleta.

Na autopsiji nad Johnom Kramerom, zloglasnim Jigsawom, mrtvozornici u njegovom želucu pronalaze audiokazetu te pozovu detektiva Hoffmana, koji shvaća da je Jigsaw pripremio završnu, posmrtnu "igru". U međuvremenu, policija pronalazi osakaćeno tijelo mrtve detektivke Kerry, što psihički devastira zapovjednika specijalaca Rigga. On opsesivno pokušava pronaći detektiva Erica Matthewsa koji je nestao prije šest mjeseci, a Hoffman ga uvjerava da napusti istragu i odmori se. Agenti FBI-a, Strahm i Perez, pridružuju se Hoffmanovom timu kako bi istražili Jigsawovu morbidnu ostavštinu, a ispitivanju podvrgnu i njegovu bivšu suprugu...

"Slagalica strave 4" kao i prethodni dio serijala, snimljen je za deset milijuna dolara, a iako zarada na kino blagajanama ovaj put nije bila rekordna, bila je dovoljno impresivna da se snima i nastavak "Saw 5", koji upravo iščekujemo u kinima.


Komentari (2)

Foto