Vrućina (1995)

Heat (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Priča o dvojici profesionalaca sa suprotnih strana zakona i njihovom privatnom sukobu

 
Režija: Michael Mann
Scenarij: Michael Mann
Uloge: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore

Filmografija

Film izvrsnog scenarija, s isto takvom glumačkog postavom i nadahnutom režijom Michaela Manna, jedan je od najboljih predstavnika žanra kriminalističke drame.

Neil McCauley (Robert De Niro) je lopov, jedan od najboljih. Usamljenik koji ima životni moto: ne vezuj se ni za što od čega ne možeš pobjeći za 30 sekundi. Po izlasku iz zatvora McCauley okuplja ekipu i ponovo kreće u pljačkaške pohode. Lt. Vincent Hanna (Al Pacino) je poručnik Odreda za ubojstva i pljačke u policiji Los Angelesa, koji je potpuno predan svome poslu, te mu se zbog toga raspao i privatni život, a posao je jedino što mu je preostalo.

Kada McCauleyjev tim tijekom jedne akcije ubije čuvare, Hanna će preuzeti ovaj slučaj kako bi stao na put bandi i izveo je pred lice pravde. Izgleda da je ekipu nemoguće raskrinkati , ali Hanna zahvaljujući mreži doušnika i detaljima iz njihovih privatnih života polako počinje sklapati mozaik. Sukob će se vremenom zaoštriti i postati će privatna borba između McCauleyija i Hanne u kojoj će neko nastradati...


Komentari (31)

Foto