ponedjeljak, 07.07.2025 10:37

Slatka kuharica (2015)

Slatka kuharica (Originalni naziv)

kulinarski show

Emisija spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom Petre Jelenić

sez.1 ep.1I u drugoj sezoni gastronomsko-putopisne serije Slatka kuharica poznata slastičarka Petra Jelenić spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom te u svakoj emisiji posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od odredišta. U svakome mjestu očekuju je poznavateljice i majstorice izvornih recepata uz koje će gledateljima prikazati kako se pojedina slastica izrađuje na tradicionalan način. U ulozi učenice Petra Jelenić saznavat će male tajne pripreme, kako je i zašto pojedini recept nastao upravo na tome području te upoznavati mjesta, njihove posebnosti, ljude i priče. ----- U prvoj epizodi svoju slatku pustolovinu Petra započinje u rodnome kraju svojega oca, na predivnome Žumberku. Kolač kojega se sjeća nije isti kao kolač o kojemu priča njezin tata. Gospođa Marta riješit će dvojbu i pokazati joj kako se spravlja povitica od roščića, tradicionalni kolač s Žumberka. Kako se Petrina nova inačica ovog kolača svidjela gospođi Marti i kako se rogač uopće našao na Žumberku te druge zanimljivosti, saznat ćemo u prvoj emisiji. Autorica serije: Maja Pek
 

U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi. Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju. Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije.

PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske. Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica. I u drugoj sezoni gastronomsko-putopisne serije poznata slastičarka Petra Jelenić spajat će tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom te u svakoj emisiji posjetiti novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici.

Komentari (0)

Foto