Mali suci (1998)

Mali suci (Originalni naziv)

obiteljski

Film nastao prema božićnoj igri Krešimira Tičića

 
Režija: Miljenko Bukovčan
Scenarij: Krešimir Tičić
Uloge: Ranko Tihomirović, Sanja Marin, Morana Segarić, Domagoj Janković, ...

Filmografija

Božićnu igru "Mali suci" 1973. godine napisao je Krešimir Tičić, a Mario Nardelli napisao je glazbu za songove mjuzikla koji će se izvoditi u crkvenim prostorima diljem domovine i u hrvatskoj dijaspori. Program religijske kulture 1998. prema ovom je mjuziklu snimio i prikazao istoimeni TV film.

Riječ je o božićnoj igri u kojoj glavnu riječ vode djeca dviju gradskih obitelji iz susjedstva: bogatih Snobića i siromašnih Svjetlića. Dva svijeta koji slave Božić svaki na svoj način: bogati imaju zadovoljstvo u obilju, a siromašni svoju radost i u oskudici. Djeca ne priznaju granice što su ih strogo postavili odrasli, pa će se proslava Božića i jednih i drugih pretvoriti u neplaniranu dramu.

Redatelj Miljenko Bukovčan izabrao je glumce s kojima je desetak dana snimao u studijima "Jadran filma", u crkvi Kraljice sv. Krunice i na Kažotićevu trgu u Zagrebu. Snobiće glume Ranko Tihomirović i Sanja Marin s djecom Moranom Segarić i Domagojem Jankovićem. U ulozi Svjetlića su Đuro Rojić, Miljenka Androić i djeca Nikola Pušonjić, Tomislav Sep, Ines Ilić, Ida Štor, Ivana Pušonjić i Sara Turković.

Komentari (0)

Foto