Vinil (2016)

Vinyl (Originalni naziv)

drama glazba

Vlasnik diskografske kuće dati će sve od sebe kako bi spasio posao od propasti

 
Režija: Allen Coulter, Jon S. Baird
Scenarij: Terence Winter
Uloge: Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, James Jagger, ...

Filmografija

Radnje smještene u New Yorku sedamdesetih, VINIL istražuje drogom i seksom nabijen glazbeni biznis u osvit punka, diska i hip-hopa. Seriju gledamo kroz oči predsjednika diskografske kuće (Bobby Cannavale) koji pokušava spasiti svoju tvrtku.

Radnja priče smještena je u New York 1973. godine i prati život Richieja Finestre (Bobby Cannavale), predsjednika diskografske kuće koji voli kokain, u problematičnom je braku i na čelu je kompanije koja gubi sjaj. Supruga Richieja Finestre, Devon (Olivia Wilde), bivša je glumica i model koja je bila dijelom Factory scene Andyja Warhola u New Yorku šezdesetih, a danas je majka dvoje djece iz predgrađa.

Richiejeva osobna i profesionalna kriza stavlja dodatni teret na njihov odnos i nadahnjuje u njoj želju da se vrati svojim boemskim korijenima. U međuvremenu, voditelj promocija i partner u American Centuryju, Zack Yankovich (Ray Romano), zbog svog je iskustva u industriji i dobrog njuha za posao neprocjenjiv dio tvrtke, iako radi u Richiejevoj sjeni. Njihov profesionalni odnos napet je zbog neslaganja oko vođenja tvrtke kroz glazbeno ozračje 1973.

Komentari (1)

Foto