Vremenski policajac (1994)

Timecop (Originalni naziv)

akcija triler sf

Agent specijalne vremenske policije sukobljava se sa vlastoljubivim senatorom

 
Režija: Peter Hyams
Scenarij: Mark Verheiden, Mike Richardson
Uloge: Jean-Claude Van Damme, MIa Sara, Ron Silver, Bruce McGill, Gloria Reuben, ...

Filmografija

Nakon prvog "Terminatora" Jamesa Camerona iz sredine osamdesetih, omiljena ZF tema putovanja kroz vrijeme, koje sa sobom povlači i mogućnost mijenjanja sadašnjosti preko intervencija u prošlost, postala je vrlo popularna u Hollywoodu. Prihvatio je se i poznati filmaš Peter Hyams (Odiseja u svemiru 2010., Presidio, Kraj dana) adaptirajući u filmu istoimenu strip seriju izdavačke kuće Dark Horse.

Policajca Maxa Walkera i njegovu suprugu Melissu napadnu nepoznati zlikovci - on preživi, a ona pogine. Godinama kasnije Max je član specijalne policijske postrojbe čiji je zadatak da putujući u prošlost onemogući kriminalce koji su tamo prebacili svoje nezakonite rabote. Hvatajući jednog kriminalca, Max shvati da iza njihovih pothvata, kao i napada na njega i njegovu suprugu, stoji utjecajni senator Aaron McComb čija je ambicija postati predjednikom Sjedinjenih Država...

U glavnoj je ulozi velika zvijezda borilačkih filmova Jean-Claude Van Damme (Krvavi sport, Kickboxer, Teška meta, Univerzalni vojnik 1 i 2, Legionar), antagonist je onodobni specijalist za uloge negativaca Ron Silver (Plavi čelik), a upućeniji filmofili prepoznat će i Miu Saru, najpoznatiju kao partnericu Toma Cruisea u "Legendi" Ridleyja Scotta.


Komentari (1)

Foto