Sullivanova putovanja (1941)

SULLIVAN'S TRAVELS (Originalni naziv)

komedija drama avantura

Mladi redatelj da bi shvatio socijalnu tematiku o kojoj snima film živi kao skitnica

 
Režija: Preston Sturges
Scenarij: Preston Sturges
Uloge: Joel McCrea, Veronica Lake, Robert Warwick, William Demarest, ...

Filmografija

Jedan od najboljih filmova o filmu! Ocjena je to koju je dobio proslavljeni Preston Sturges za svoju pustolovnu komediju "Sullivanova putovanja" Oscarom nagrađeni scenarist i u svom se četvrtom redateljskom projektu odlučio pozabaviti socijalnim temama, i to iz kuta redatelja koji želi snimati socijalno angažirane filmove. Doda li se tomu da je glavni junak bogati i ambiciozni filmaš, mnogi su promatrači u ovom Sturgesovu filmu prepoznali autobiografske elemente.

John L. Sullivan zvan Sully (J. McCrea) mladi je i ambiciozni hollywoodski redatelj kojemu je već dosta ispraznih filmova čiji je cilj isključivo zabava. Želeći se baviti ozbiljnim pričama socijalne tematike, Sullivan odluči snimiti jedan takav film pod naslovom "O Brother, Where Art Thou?", ali mu šefovi prigovore da kao bogataš nema nikakvog iskustva glede sličnih tema.

Sullivan stoga odluči preobući se u skitnicu i s lažnim identitetom upoznati ljude i događaje o kojima će snimiti film. Kad se napokon odvoji od svoje svite među kojima su i njegov batler (R. Greig) i sobar (E. Blore), Sullivan među prvim osobama na svom proputovanju upozna propalu glumicu (V. Lake).


Komentari (0)

Foto