Kajman (2006)

Il caimano / The Caiman (Originalni naziv)

komedija drama

Humoristična drama o producentu koji želi snimiti film o kontroverznom Silviu Berlusconiju

 
Režija: Nanni Moretti
Scenarij: Francesco Piccolo, Nanni Moretti, ...
Uloge: Silvio Orlando, Margherita Buy, Jasmine Trinca, Michele Placido, ...

Filmografija

Talijanska humoristična drama fokusira se na nestalnosti Silvija Berlusconija, a izašao je netom prije izbora 2006. godine na kojima je Berlusconi izgubio. Film je bio jedan od najuspješnijih talijanskih filmova te godine te je sudjelovao na filmskom festivalu u Cannesu.

Bruno Bonomo (Silvio Orlando) je bio poznati producent b-filmova tijekom 70-ih. Nakon duge pauze Bonom dobiva priliku producirati film o Cristoforu Columbu. No kada redatelj Franco Caspio (Giuliano Montaldo) odustane od projekta, Bonomo je primoran naći novi scenarij za RAI. Nailazi na scenarij za film "Il Caimano", koji je napisala mlada redateljica Teresa (Jasmine Trinca). 

Film u filmu usmjeren je na lik talijanskom premijera i medijskog tajkuna Silvija Berlusconija, toliko kontroverznog da se njegovom temom ne želi baviti nacionalna televizija. I dok se Bonomov privatni život raspada dok se razvodi od supruge (Margherita Buy) i banka ga tjera da plati zastarjele dugove, on shvaća da je borba da snimi taj film jedino što ga drži na životu.

Komentari (0)

Foto