Specijalni izvještaj (2002)

MINORITY REPORT (Originalni naziv)

akcija drama sf

Što biste učinili da ste optuženi za ubojstvo koje još niste ni počinili?

 
Režija: Steven Spielberg
Scenarij: Scott Frank, Philip K. Dick
Uloge: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris, Neal McDonough, ...

Filmografija

Tom Cruise napravit će sve što može kako bi pokazao kako i najnaprednija tehnologija može zakazati u fantastičnom trileru smještenom u budućnost, "Specijalni izvještaj". Podršku mu daje izvrsna glumačka ekipa, koju predvodi zločesti dečko Hollywooda Colin Farrell.

U 2054. godini čovječanstvo je doseglo toliku razinu tehnološkog razvoja da može rekreirati ljudske snove koristeći kompjutere i monitore koji ih pretvaraju u holograme.Nakon što John Anderton (Tom Cruise) izgubi sina, kako bi spriječio da drugi dožive istu bol pridružuje se specijalnome policijskom timu koji kriminalce hvata prije nego što počine ubojstvo. Troje medija posebnih mentalnih sposobosti u stanju je vidjeti buduća ubojstva, a ono što oni vide, uz pomoć modernih tehničkih pomagala mogu vidjeti i članovi Andertonove postrojbe, koji analiziraju podatke, identificiraju žrtvu i počinitelja, te nastoje spriječiti ubojstvo.
Jednog dana, međutim, Johnov se život okreće naglavačke kada mediji imaju viziju kako ubija čovjeka kojega ni ne poznaje. U bijegu od vlastitih kolega, Anderton mora dokazati svoju nevinost i otkriti je li ovo ubojstvo doista jedan od rijetkih slučajeva kada jedan medij vidi drugačije od ostala dva - poznat kao specijalni izvještaj.

Komentari (0)

Foto