James Bond 007: Umri drugi dan (2002)

DIE ANOTHER DAY (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Nakon izdaje i izlaska iz zatvora Bond kreće u opasnu misiju osvete odgovornima

 
Režija: Lee Tamahori
Scenarij: Neal Purvis, Ian Fleming
Uloge: Pierce Brosnan, Halle Berry, Toby Stephens, Rosamund Pike, Rick Yune, ...

Filmografija

"James Bond 007: Umri drugi dan" dvadeseti je film o Jamesu Bondu, premijerno prikazan 2002. godine, što je označilo 40. obljetnicu filmskih avantura najslavnijega tajnog agenta na svijetu. Upravo je tim filmom izvrsni Pierce Brosnan dovršio svoj - iznimno odgovoran posao.

Njegove avanture su najveće. On je Bond, James Bond, i jedino što je sigurno je da umrijeti neće danas. James Bond (Pierce Brosnan) je poslan u Sjevernu Koreju kako bi se ubacio u redove odmetnutoga vojnog časnika, ali akcija kreće u neželjenom smjeru pa Bond biva uhićen.
Nakon 14 mjeseci, Bond je pušten iz strogog i okrutnog zatočeništva, u zamjenu za opasnog Zaoa (Rick Yune). M (Judi Dench) ukida Bondu njegov status 00, status najelitnijih agenata, zbog čega se on odlazi osvetiti odgovornima.
Istraga ga vodi do milijardera Gustava Gravesa (Toby Stephens), čije se navodne plemenite namjere pod krinkom pomoći cijelome svijetu uskoro pokazuju u pravom svjetlu - zapravo se radi o neslućenim planovima beskrupuloznog zločinca.

Komentari (1)

Foto