Planet prirodnih čuda - Život na rubu (2015)

EARTH'S NATURAL WONDERS (Originalni naziv)

dokumentarni

Spektakularna serija veliča Zemljina prirodna čuda i otkriva dramatične i nevjerojatne živote ljudi

 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Olivia Colman

Filmografija

Zemlja obiluje prelijepim prizorima i na svakom kontinentu postoje dojmljiva mjesta. No diljem svijeta ipak postoji skupina mjesta koja su u posve drugoj kategoriji. Neka su poznata, neka nisu, a mnoga od njih su veoma udaljena. To su prirodna čuda i najljepši krajolici našeg planeta. Everest, Grand Canyon i Viktorijini slapovi naizgled imaju malo toga zajedničkoga osim što, doslovno, oduzimaju dah. Ali imaju jednu zajedničku odliku - ta nevjerojatna čuda Zemlja je isklesala, usjekla ili oblikovala svojim nezamislivo snažnim silama.

Ova jedinstvena serija gledateljima omogućuje da dožive krajolike i užive se u nevjerojatne priče stanovnika koji su se prilagodili impresivnim predjelima i razvijali se s njima. Među njima su šerpe koji riskiraju život izrađujući staze kroz opasan led na Everestu, indonezijski ribari koji radeći s kitopsinama hvataju lovinu u Pacifičkom vatrenom prstenu i obitelji s Bornea koje se penju na više od 90 metara bez sigurnosnih mreža kako bi dosegnule "blago" najveće špilje na svijetu.
Osim što pokazaje ono najnovije i najbolje u snimanju filmova o znanosti i prirodoslovlju, serija uz inovatorsku grafiku i fantastične usporene snimke otkriva dinamične sile koje su oblikovale veličanstvene krajolike našeg planeta te ga i dalje oblikuju.

Komentari (0)

Foto