Naša zemlja (2014)

MAFIA & RED TOMATOES / LA NOSTRA TERRA (Originalni naziv)

komedija

Skupina farmera dati će sve od sebe kako bi zaštitili njihovu zemlju od moćnih mafijaša

 
Režija: Giulio Manfredonia
Scenarij: Fabio Bonifacci, Giulio Manfredonia
Uloge: Iaia Forte, Stefano Accorsi, Sergio Rubini, Nicola Rignanese

Filmografija

Uzgajanje rajčica naoko je bezopasna aktivnost, ali ne i na zemlji koju je država konfiscirala mafijaškim šefovima. Skupina farmera amatera počinje obrađivati zemlju koju su nevidljive sile izbjegavale, a koje ih sada pokušavaju ometati.

Filippo se već godinama bavi antimafijaškim djelovanjem na jugu Italije, ali to čini iz svog uredskog stolca daleko na sjeveru zemlje. Kada se zadruzi iz Puglie dodijeli mala farma zaplijenjena okrutnom mafijaškom gazdi Nicoli Sansoneu, oni ne uspijevaju započeti s radom zbog stalnih mafijaških bojkota te je Filippo nevoljko primoran aktivno se uključiti na terenu.

 

Ovom ustrašenom, nervoznom i tvrdokornom birokratu neće biti lako. No inspiraciju dobiva u hrabrosti i strasti nespojivih članova zadruge koje predvode Sansoneov nekadašnji farmer Cosimo te prekrasna i odlučna Rossana, oboje s mračnom prošlošću za koju se žele iskupiti. Međutim, skupa s prvim organskim rajčicama, dobivaju i neželjenog posjetitelja u liku Sansonea, mafijaša čija prisutnost prijeti uništiti sve.

Komentari (0)

Foto