Klopka za milijunaša (1999)

Gorgeous / Boh lei chun (Originalni naziv)

akcija komedija

Bajkovita ljubavna priča kontrira vrtoglavim eksplozijama borilačkih borbi J. Chana

 
Režija: Vincent Kok
Scenarij: Jackie Chan, Ivy Ho
Uloge: Jackie Chan, Shu Qi, Tony Leung, Emil Chau, Brad Allan

Filmografija

"Klopka za milijunaša" predstavlja svojevrstan izlet u filmografiji slavnog borilačkog majstora Jackieja Chana, s obzirom na snažno izražene romantične elemente, kakvi su u Chanovim filmovima najčešće ipak samo popratni sadržaj. Ovdje, pak, vrtoglavoj eksploziji Chanovih borbi kontrira bajkovita ljubavna priča koju svojom fino nijansiranom ulogom nosi mlada azijska glumica Shu Qi.

Mlada Ah Bu (Shu Qi), djevojka iz malog ribarskog mjesta na Tajvanu, u moru nađe staklenu bocu u kojoj se nalazi prekrasna romantična poruka. Oduševljena, ona se zaputi u Hong Kong kako bi pronašla svoga princa. Koristeći zavidne sposobnosti snalaženja u velikom gradu, Ah ga i pronađe, ali ispostavi se da je njen princ, Albert (Tony Leung), homoseksualac.Razočarana takvim razvojem situacije, Ah ipak neko vrijeme ostane u Hong Kongu te naposljetku upozna i zgodnog Chi Wua (Jackie Chan).Problemi počinju kada se pojavi njen dečko s namjerom da je vrati kući, a istovremeno se i Chi nađe u nezgodnoj situaciji jer se na nadolazećem turniru borilačkih vještina mora suočiti s mafijaškim plaćenikom.

Posebno valja istaknuti nastup Australca Brada Allana, čije borilačke sposobnosti nimalo ne zaostaju za onima Jackieja Chana i koji se upravo ovim filmom uvrstio na liste rado viđenih lica u akcijskim filmovima.


Komentari (1)

Foto