Američki samuraj (1992)

AMERICAN SAMURAI (Originalni naziv)

akcija

Dvojica polubraće koje je učio isti samuraj sukobljavaju se na velikom borilačkom turniru

 
Režija: Sam Firstenberg
Scenarij: John Corcoran
Uloge: David Bradley, Mark Dacascos, Valarie Trapp, John Fujioka, Rex Ryon, ...

Filmografija

David Bradley i Mark Dacascos morat će se međusobno sukobiti kako bi saznali koji je više naučio od samuraja koji ih je odgojio, u odličnome borilačkom filmu "Američki samuraj".

Još kao beba Andrew Collins (David Bradley) putovao je sa svojim roditeljima avionom koji se srušio negdje u Aziji. Malenog je dječaka spasio lutajući samuraj, odgojio ga i naučio samurajskim vještinama i odgovornostima. Kako odrasta, Andrew se sve više sukobljava sa svojim polubratom Kenjirom (Mark Dacascos), koji misli kako njegov otac više voli usvojenog sina.

Andrew se nakon mnogo godina vraća u Ameriku. Gledajući vijesti zaključi kako je stil ubojice koji je izvršio nekoliko ubojstava u Turskoj prilično sličan onome njegova polubrata te ga odluči uhvatiti uz pomoć fotografkinje Janet (Valarie Trapp). Stvari ne ispadnu onako kako se Andrew nadao te, kako bi sačuvao život, mora sudjelovati na velikome borilačkom turniru.

"Američki samuraj" je akcijski borilački film, uvelike modeliran po uzoru na legendarni serijal 'Američki ninja', ali viđen i prokušan okvir ipak uspijeva ispuniti prvorazrednom akcijskom zabavom i atraktivnim borbama. Redatelj Sam Firstenberg, koji se upisao u velikane žanra režijom prva dva dijela "Američkog ninje" i ovim je filmom opravdao svoj kultni status među poklonicima borilačkih vještina, a David Bradley i Mark Dacascos odlični su u ulogama zavađene braće.


Komentari (0)

Foto