Mapp i Lucia (2014)

MAPP AND LUCIA (Originalni naziv)

komedija drama

Televizijska adaptacija omiljenih priča iz pera E. F. Bensona

 
Režija: Diarmuid Lawrence Quirke
Scenarij: Steve Pemberton
Uloge: Miranda Richardson, Anna Chancellor, Steve Pemberton, Mark Gatiss, ...

Filmografija

Sjajna televizijska adaptacija omiljenih priča iz pera E. F. Bensona oživjet će društvena prepucavanja i nadmetanja u engleskom gradiću 1930-ih godina uz niz nezaboravnih likova. Zvjezdanu glumačku postavu predvode Miranda Richardson i Anna Chancellor. Serija je snimana u gradiću Rye, koji je i bio nadahnuće za Bensonov gradić Tilling. Serija pršti od podbadanja i ubojitog snobizma kojima se odlikuje književni predložak.

Tijekom jednog ljeta tridesetih godina prošloga stoljeća, lukava i spletkama sklona gospođica Elizabeth Mapp i veličanstveno nadmena gospođa Emmeline Lucas zvana Lucia, nadmeću se za društvenu premoć u Tillingu. Ovaj osebujan engleski gradić čini se mirnim na prvi pogled, ali njegovi ekscentrični stanovnici žive u svijetu koji kipti od ogovaranja, pomodarstva i malograđanskog prepucavanja...

Kada Mapp i Lucia ukrste rogove - doduše, na vrlo pristojan, engleski način - tko će odnijeti pobjedu u vrlo pristojnoj i savršeno odgojenoj borbi za prevlast u društvenoj kremi Tillinga?
 

Komentari (0)

Foto