21 (2008)

21 (Originalni naziv)

drama

Genijalni matematičari iskorištavaju svoje znanje kako bi dobili milijune na kocki

 
Režija: Robert Luketic
Scenarij: Peter Steinfeld, Allan Loeb
Uloge: Jim Sturgess, Kevin Spacey, Kate Bosworth, Aaron Yoo, Liza Lapira

Filmografija

Inspiriran istinitom pričom, ovaj je film je priča o najbistrijim mladim umovima u zemlji – i kako su 'počistili' milijune dolara iz Las Vegasa.

Ben Campbell (Sturgess) je sramežljiv, no briljantan student M.I.T.-a koji, u manjku novca za školarinu, odgovor za svoje probleme pronalazi u kartanju. Pozivaju ga da se pridruži grupi najtalentiranijih studenata koji svaki vikend putuju u Las Vegas, naoružani lažnim ispravama i znanjem kako okrenuti šanse na kartaškim stolovima u svoju korist. Pod vodstvom neobičnog profesora matematike i genija za statistiku Mickyja Rosa (Spacey), oni su uspjeli razviti savršeni sistem za pobjedu.
Brojeći karte i koristeći zamršeni sustav signala, ekipa studenata uspijeva pobijediti kasino i osvojiti goleme iznose. Podlegavši zavodljivosti novca, životnog stila Las Vegasa i njegove pametne i seksi kolegice Jill, Ben postaje neoprezan u najgorem mogućem trenutku - jer za petama mu je nemilosrdni šef osiguranja u kasinu...
Glavni glumci na kojima se temelji film su azijati. Međutim, većina odabranih glumaca bili su bijelci. Jim Sturgess inzistirao je na američkom naglasku.
Naočale koje nosi Laurence Fishburne tijekom filma i na kraju pokraj bazena marke su ´Randolph Engineering Aviators´.

Komentari (6)

Foto