Ona je prava (1996)

She's the One (Originalni naziv)

komedija romantika

Ljubavne zavrzlame dvojice braće koji su zaljubljeni u istu ženu

 
Režija: Edward Burns
Scenarij: Edward Burns
Uloge: Jennifer Aniston, Maxine Bahns, Edward Burns, Cameron Diaz, Mike McGlone, ...

Filmografija

Mickey (Edward Burns) od prekida sa svojom zaručnicom prije dvije godine vozi taksi i u tome pronalazi mir. Njegov brat, wallstreeter (Mike McGlone), nesretan je u braku i vara svoju ženu. Nažalost, sa bivšom zaručnicom svojega brata. Mickey se ženi djevojkom koju zna 24 sata, a njegov mlađi brat nogira suprugu i zaprosi bratovu bivšu (Cameron Diaz).

Mickey (E. Burns) stariji je od dvojice braće Fitzpatrick. Vozi taksi u New Yorku, a slobodno vrijeme provodi u pecanju s ocem (J. Mahoney) i bratom Francisom (M. McGlone), biznismenom na Wall Streetu. Jednoga dana u njegov taksi uđe lijepa Hope (M. Bahns). Tijekom kratke vožnje do aerodroma, s kojeg ona ide na vjenčanje prijateljici, oni se tako zbliže da Hope predloži da je on odveze do kraja i bude njezin pratilac na vjenčanju. Ležerni Mickey odmah pristaje, a 24 sata kasnije kući se vraćaju - vjenčani...
Ova mješavina romantične i screwball komedije uistinu obiluje i romantikom i dinamikom i brojnim zapletenim situacijama. Edward Burns, hvaljeni mladi redatelj čiji je film "The Brothers McMullen" (1995) bio senzacija Sundance filmskog festivala, specijalizirao se za nenametljivu njujoršku komediju u kojoj koristi tipično njujorške "fore". Kao nepopravljivi romantik, također se stavlja u poziciju traganja za romansom u svijetu punom cinika. Inteligentan scenarij obiluje iskričavim dijalozima, smiješnim dosjetkama i humorističnim skicama muško-ženskih odnosa. I kao redatelj i kao glavni glumac, Burns očito zna pokrenuti scenu i udahnuti energiju. Film je bio nominiran za Grand Special Prize na Deauville Film Festivalu, kao i za Zlatni satelit za najbolju originalnu pjesmu (Tom Petty). Naslovi u kojima je Edward Burns nastupao kao glumac uključuju: "Spašavajući vojnika Ryana", "15 minuta slave", "Ash Wednesday", "Confidence", "Praznik").

Komentari (0)

Foto