U 3 i 10 za Yumu (2007)

3:10 to Yuma (Originalni naziv)

drama vestern

Siromašni farmer se pridruži skupini čuvara koja prati opasnog kriminalca do vlaka za Yumu

 
Režija: James Mangold
Scenarij: Halsted Welles, Michael Brandt
Uloge: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster

Filmografija

3:10 to Yuma je remake legendarnog vesterna u kojemu su glavne uloge tumačili Glenn Ford i Van Heflin. Sada su u glavnim ulogama dvije tada najpopularnije filmske zvijezde, Russell Crowe (Gladiator) i Christian Bale (Batman Begins). "3:10" je izvrsno prošao i kod kritike i u kinima gdje je jedno vrijeme bio prvi na listama zarade.

Legendarni razbojnik Ben Wade (Crowe) sa svojom bandom pljačka kočiju koja prevozi veliku količinu novca. Pritom pobiju sve putnike, osim čuvara Byrona McElroya (Fonda), kojeg Wade upuca u trbuh. Ranjenog McElroya pronalazi siromašni rančer Dan Evans (Bale) te ga u potrazi za doktorom vodi u Bisbee, Arizonu. Tamo se nalazi i Wade, ali ovaj puta bez svoje bande.
Evans, koji se jednom već susreo s Wadeom, gdje mu je ovaj ukrao konje ali poštedio život, odluči pomoći šerifu kako bi uhitili kriminalca. Šerif predloži da odvedu Wade do željezničke postaje kako bi ga ukrcali na vlak za Yumu. Zbog problema sa farmom i novcem, Dan prihvaća biti među pratnjom. U međuvremenu Charlie Prince (Foster), okrutni i vješti revolveraš, koji vodi bandu dok Wade nije tu, saznaje kamo će odvesti Wadea i kreće u akciju spašavanja.

Komentari (0)

Foto