Pornografske slike (2000)

Dirty Pictures (Originalni naziv)

drama

Sudska drama o umjetničkom direktoru koji je dopustio organiziranje kontroverzne izložbe

 
Režija: Frank Pierson
Scenarij: Ilene Chaiken
Uloge: James Woods, Craig T. Nelson, Diana Scarwid, Leon Pownall, Matt North

Filmografija

Istinita priča o sudskom procesu koji prati umjetničkog direktora iz Cincinnatija, Dennisa Barrieja (James Woods), poslije njegove odluke što je postavio kontroverznu izložbu Roberta Mapplethorpea. Proces počinje sa bjesnim šerifom koji želi Berrija smjestiti u zatvor. Spor nastaje oko sedam seksualno eksplicitnih fotografija koje prikazuju i golu djecu i opscene prizore zrelih ljudi.

Priča je zasnovana na istinitom događaju o sudskom procesu Dennisa Barrieja (James Woods), direktoru umjetničkog centra u Cincinnatiju, nakon što je dao dopuštenje za organizaciju kontroverzne izložbe fotografija Roberta Mapplethorpea. Već nakon prve polovice filma postaje jasno da je riječ o najobičnijem navijanju američkih liberala i kritiziranju konzervativaca.

Iako je riječ o opscenim fotografijama, domaćoj bi publici moglo biti čudno da se u Americi može dići tolika prašina zbog jedne obične izložbe. Ima tu i puno prepucavanja oko tumačenja prvog amandmana američkog ustava, ali u konačnici je riječ o običnoj skromnoj sudskoj drami kakvih smo vidjeli na stotine.


Komentari (0)

Foto