WhoAmI (2014)

WhoAmI (Originalni naziv)

triler

Mladi genijalac postaje član ambiciozne hakerske skupine

 
Režija: Baran bo Odar
Scenarij: Jantje Friese, Baran bo Odar
Uloge: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring, Antoine Monot Jr.

Filmografija

Autsajder Benjamin i karizmatični Max te dva Maxova prijatelja, čine subverzivnu grupu hakera CLAY. Ali kad se CLAY iznenada nađe pod istragom njemačke Tajne službe i Europola, Benjamin se mora suočiti s posljedicama svojih postupaka.

Benjamin je prototip 25-godišnjeg računalnog štrebera: nema smisla za modu, nema prijatelja i definitivno nema curu. Ono što ima, međutim, velik je talent za sve digitalno. Njegova online aktivnost upadne u oko karizmatičnom Maxu, nadobudnom revolucionaru koji želi „hakirati svijet“, ali u tu svrhu treba Benjaminove začuđujuće vještine.

Maxov svijet tulumarenja, droga i seksa previše je za introvertiranog Benjamina koji je unatoč svemu zahvalan što je barem dio nečega. Dvojac se udruži s kolegama vunderkindima Stephanom i Paulom te oformi hakerski kolektiv CLAY (Clowns Laughing @ You), koji se infiltrira u međunarodne sigurnosne sustave i hakira za socijalnu pravdu.

A jako su dobri u tome – tako dobri da ih primijeti njemačka Tajna služba, Europol i, što je najstrašnije, opasni suparnički haker koji ovaj novi kadar smatra prijetnjom koju treba eliminirati. Benjamin je opkoljen sa svih strana i dok je njegovo stručno znanje stavljeno na kušnju o kojoj mu ovisi život, on uviđa da osjećaj pripadnosti možda ipak nije toga vrijedan.


Komentari (0)

Foto