Ubojstvo po brojevima (2002)

Murder By Numbers (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Detektivka istražuje gotovo savršeno ubojstvo koje su počinila dvojica tinejdžera

 
Režija: Barbet Schroeder
Scenarij: Tony Gayton
Uloge: Sandra Bullock, Ben Chaplin, Ryan Gosling, Michael Pitt, Agnes Bruckner, ...

Filmografija

Nijedan zločin nije savršen iako se zločincima ponekad čini suprotno. Sandra Bullock je detektivka na tragu srednjoškolcima koji su odlučili izvršiti "Ubojstvo po brojevima".

Cassie Mayweather (Sandra Bullock) je detektivka Odjela za ubojstva, profesionalka na tragu dvojici srednjoškolaca, Richardu Haywoodu (Ryan Gosling) i Justinu Pendletonu (Michael Pitt), koji su počinili naizgled savršeno ubojstvo, ne ostavivši nikakvih dokaza, a čini se ni motiva. No, iako su psihopat Justin i razmaženi Richard svoje ubojstvo nedužne djevojke pomno isplanirali, nisu računali na Cassienu predanost i njezinog novog partnera, neiskusnog Sama Kennedyja (Ben Chaplin), koji svoj posao obavlja strogo prema pravilima.
"Ubojstvo po brojevima", redatelja Barbeta Schroedera, staromodni je triler istrage u najboljem smislu te žanrovske odrednice, ali i takav koji uobičajene postavke žanra nadilazi pričom o zlikovcima. No, zločinci nisu neuhvatljivi kriminalci, već samo razmaženi tinejdžeri, koji zločin čine iz puke dosade. Neočekivani obrati, uz slavnu Sandru Bullock koja je svojim odmjerenim nastupom vrhunske istražiteljice zaslužila sve pohvale, glavni su aduti filma. Između ostalih glumaca treba izdvojiti odličnog Michaela Pitta, te Ryana Goslinga, koji je na netom održanoj dodjeli Oscara bio nominiran za najbolju mušku ulogu.

Komentari (2)

Foto