Dani ludila (1993)

Falling Down (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Nezaposleni inžinjer iznerviran moralnim rasulom prolupa i krene u istjerivanje pravde

 
Režija: Joel Schumacher
Scenarij: Ebbe Roe Smith
Uloge: Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey, Tuesday Weld, Rachel Ticotin

Filmografija

Film Joela Schumachera s oscarovcima Michalom Douglasom i Robertom Duvallom osvojio je nagradu Edgar i nominiran je za Zlatnu palmu Filmskog festivala u Cannesu...

William Foster (Michael Douglas) nadimka D-Fens je nezaposlen inženjer koji je naputi prema kući kako bi stigao kćeri na rođendan. No William se uskoro nađe rubu živčanog sloma. Gužva ga vidno nervira i gubi živce gledajući muhu, koja mu zuji oko uha. U jednom trenutku, bijesno izlazi iz automobila i odlazi u šikaru, koja raste uz autocestu. Dolazi zatim u maleno predgrađe i ulazi u trgovinu kako bi usitnio novac za telefon te nazvao svoju bivšu suprugu Beth. Vlasnik trgovine inzistira da prije toga nešto kupi, što dodatno izludi već poprilično živčanog D-Fensa pa počne manijakalno razbijati po trgovini baseball palicom.
Potpuno izbezumljen odlazi iz trgovine i tako počinje ludilo naoko običnog čovjeka, koji u jednom trenutku nije uspio svladati vlastiti bijes. Njegovo divljačko ponašanje, nasilje i potencijalno samouništenje aktivirat će i policiju.


Komentari (18)

Foto