Kuća debele mame 2 (2006)

BIG MOMMA'S HOUSE 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Velika mama se vraća u novoj, još većoj misiji

 
Režija: John Whitesell
Scenarij: Don Rhymer, Darryl Quarles
Uloge: Martin Lawrence, Nia Long, Emily Procter, Zachary Levi

Filmografija

Nastavak hit komedije ''Kuća debele mame'' iz 2000. godine. Ovoga puta Malcolm mora otkriti dizajnera računalnog virusa koji bi omogućio ulazak u zabranjene državne obavještajne podatke.

Kako bi se mogao posvetiti trudnoj supruzi Sherri (N. Long) i njezinu sinu, agent FBI-a Malcolm Turner (M. Lawrence) terenski posao zamijenio je uredskim. Ipak, kad dozna da mu je bivši partner i mentor stradao na slučaju, Malcolm se - usprkos izričitoj zabrani nadređenih, a s pomoću odijela punašne starice Debele mame - odluči vratiti na teren, i to kao dadilja u obitelji Toma Fullera (M. Moses), biznismena za kojeg vjeruje da je umiješan u slučaj. Čim upozna Fullera, njegovu suprugu Leah (E. Procter), i njihovo troje problematične djece, Malcolm shvati da bi se posao dadilje mogao pokazati znatno zahtjevnijim od detektivskog. Neovisno o tome, on će učiniti sve ne bi li otkrio tko je kriv za stradavanje partnera i pritom doveo u red kućanstvo Fullerovih...

Popularni američki komičar i glumac Martin Lawrence (Zločesti dečki) prvi je put navukao veliko gumeno odijelo za potrebe snimanja komedije "Kuća Debele mame" (2000). Snimljen prema scenariju Dona Rhymera i Darryla Quarlesa, u režiji Raje Gosnella, taj je film, ponajprije zahvaljujući izvrsnoj masci i fizičkom humoru, poharao kino blagajne diljem svijeta i postao jedan od najvećih hitova godine. Prema već ustaljenoj holivudskoj praksi, svaki veći hit dobiva nastavak ili dva, pa je tako 6 godina poslije nastavljena i priča iz "Kuće Debele mame".

Na Gosnellovo mjesto ovaj je put zasjeo iskusni redatelj humorističnih i dramskih serija John Whitesell, no jedan scenarist i glavna glumačka zvijezda ostali su isti. I ovom prilikom "debelo odijelo" navlači zabavni Martin Lawrence, što jamči podjednako efektan humor i u kadrovima koje popunjava Debela mama i u onima gdje je Lawrence bez maske i prepušten svojem komičarskom talentu. Atraktivnosti filma, osim Lawrenceovih gegova i egzibicija, znatno pridonose i atraktivne glumice, među kojima valja izdvojiti N. Long (Kuća debele mame), E. Procter (CSI: Miami) i K. Dennings (Charlie Bartlett). Film je osvojio BMI Film & TV nagradu za glazbu, a mladi glumci bili su nominirani za nagrade Young Artist.


Komentari (4)

Foto