Strah (2012)

The Fear (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Šef mafije se polako počinje gubiti nakon napada protivničke bande

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Peter Mullan, Anastasia Hille, Harry Lloyd

Filmografija

U glavnoj ulozi je nagrađivani glumac Peter Mullan kao Richie Beckett čija se mafijaška banda počinje raspadati nakon napada suparničke, albanske bande koja dovede u opasnost cijelu Richiejevu obitelj.

Nekadašnji kriminalni šef Richie Beckett je sada poštovan, iako i dalje ulijeva strah, član poslovne zajednice u Brighton. Ali odnedavno ga nešto uznemiruje. Zaboravan je, razdražljiv, ne može spavati. A da bi stvari bile gore, manje zakonita strana njegovog poslovanja, koju vode njegovi sinovi, napao je pridošlica Marin sa svojom albanskom obitelji.

Dok mlađi sin Matty vjeruje da mogu surađivati s njima, stariji Cal je odlučan očuvati moć obitelji Beckett. Kada Marinova banda poveća pritisak, Beckettovi traže od oca da intervenira. Richie želi samo mir, ali je odlučan zaštititi sinove. Na sastanku u sjedištu protivničke bande, Richie odjednom eksplodira u nasilnom napadu na ostarjelu glavu obitelji.

Više nema povratka i dvije obitelji su uvučene u rat - rat koji jezivo odražava sukob u Richiejevoj glavi. Richie se ne sjeća napada. Njegova mračna prošlost se miješa sa sadašnjošću, kao i neriješene traume koje ponavljaju kaos oko njega, prijeteći da će progutati njega, njegovu obitelj i nasljeđe.


Komentari (0)

Foto