Poštenje (2000)

HONEST (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Nakon jedne nespretne akcije tri sestre ne progoni samo policija nego i lokalni mafijaši

 
Režija: David A. Stewart
Scenarij: David A. Stewart, Dick Clement, Ian La Frenais
Uloge: Peter Facinelli, Nicole Appleton, Natalie Appleton, Melanie Blatt, James Cosmo

Filmografija

Radnja je smještena u London, uzbudljive 1968. Daniel J. Vheaton (P. Facinelli) mladi je Amerikanac, koji bi trebao studirati pravo na Oxfordu, no umjesto toga živi u Londonu i piše za časopis čije je sjedište u Carnaby Streetu. U redakciji upozna Gerry Chase (N. Appleton), djevojku iz siromašnog East Enda. Gerry i njezine sestre Mandy (N. Appleton) i Jo (M. Blatt) bave se opasnim poslom - noću se preodijevaju u muškarce i pljačkaju...

Radnja je smještena u London, uzbudljive 1968. Daniel J. Vheaton (P. Facinelli) mladi je Amerikanac, koji bi trebao studirati pravo na Oxfordu, no umjesto toga živi u Londonu i piše za časopis čije je sjedište u Carnaby Streetu. U redakciji upozna Gerry Chase (N. Appleton), djevojku iz siromašnog East Enda. Gerry i njezine sestre Mandy (N. Appleton) i Jo (M. Blatt) bave se opasnim poslom - noću se preodijevaju u muškarce i pljačkaju.

Daniel ponovno susreće Gerry za vrijeme pljačke dragulja, a zatim se, iako ga ona izbjegava, zaljubi u nju i sve se više miješa u njezin život. Nakon jedne nespretne akcije tri sestre ne progoni samo policija nego i lokalni mafijaši i kolumbijski trgovac drogom. Zaključe da s ocem (J. Cosmo) moraju napustiti zemlju, a u bijegu im se pridružuje i Daniel...

Film "Poštenje" oslikava društvenu situaciju u burnom razdoblju potkraj šezdesetih. Daniel i Gerry predstavnici su dva različita svijeta. Bogati Amerikanac Daniel došao je u Britaniju kako bi izbjegao sudjelovanje u ratu u Vijetnamu. On i njegovi manje ili više bogati prijatelji iz West Enda govore o društvenoj pobuni i sudjeluju u njoj (umjetnost, glazba, moda, uzimanje droga). Gerry, njezina obitelj i susjedi iz East Enda nezainteresirani su za "šminkersku" revoluciju i zanima ih samo jedno - izvući se iz bijede, a izlaz vide isključivo u kriminalu.

Redatelj David Stewart poznat je kao član grupe "Eurythmics" i "Honest" je prvi film koji je režirao, a i glavne glumice dolaze iz svijeta glazbe: Nicole i Natalie Appleton te Melanie Blatt inače su članice pop-grupe "All Saints" i to su im prve filmske uloge.


Komentari (0)

Foto