Dobrodošli u Collinwood (2002)

WELCOME TO COLLINWOOD (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Priča o sitnom lopovu koji se u zatvoru domogne plana za savršenu pljačku

 
Režija: Anthony Russo, Joe Russo
Scenarij: Anthony Russo, Joe Russo
Uloge: William H. Macy, Isaiah Washington, Sam Rockwell, Michael Jeter, ...

Filmografija

"Dobrodošli u Collinwood" dostojan je američki remake glasovitog talijanskog komediografskog hita o skupini sitnih kriminalaca "Obično nepoznati lopovi" koji je 1958. realizirao uspješni scenarist i redatelj Mario Minicelli (Očevi i sinovi, Veliki rat). Duhovit scenarij za sjajnu recentnu prekooceansku inačicu napisala su braća Anthony i Joe Russo (You Me and Dupree) koji potpisuju i izvrsnu režiju...

Cosimo u ruke prima plan za pljačku iz snova, a jedini problem predstavlja mu fizička barijera - naime, u zatvoru je.Sada je na Cosimovoj djevojci Rosalindi da pronađe nekoga tko će odslužiti kaznu umjesto njega. Čini se kako dobrovoljaca nema na vidiku jer nitko ne želi uskočiti u cipele zatvorenika, čak ni uz ponuđeni udio u pljački. No, naposljetku zaključi kako zna čovjeka koji je uz određene ustupke spreman za takav potez, no tajanstvenog neznanaca prvo treba pronaći. Nedugo zatim Rosalindu proganja čak pet dobrovoljaca, koji žele svoj dio kolača iz savršene pljačke.

Aduti kriminalističke komedije braće Russo sigurno su glumci, koji su se savršeno stopili sa svojim ulogama, i njihovi briljantni dijalozi. Gledatelje će zasigurno opustiti vratolomije ovih lupeža, a ženski dio oduševit će pojavljivanje neodoljivog Georgea Clooneya u maloj ulozi.


Komentari (0)

Foto