Moja maćeha je vanzemaljac (1988)

My Stepmom is an Alien (Originalni naziv)

komedija sf

Izvanzemaljka poslana na Zemlju u obliku prekrasne žene, zaljubljuje se u naučnika udovca

 
Režija: Richard Benjamin
Scenarij: Herschel Weingrod, Jerico
Uloge: Dan Aykroyd, Kim Basinger, Jon Lovitz, Alyson Hannigan, Joseph Maher

Filmografija

Kim Basinger nominirana je za ulogu Saturm 1990. godine a film"My Stepmom is an Alien" je nominiran u kategoriji najbolji SF film i za nagradu Young Artist.

Izvanzemaljka, milijunima svjetlosnih godina udaljena od svog doma, na Zemlji pronalazi supruga, pastorku i psa. Kada otkrije i sve užitke seksa, odluči ostati i duže od planiranog!

Steven Millis (Dan Aykroyd), udovac i ekscentrični naučnik, greškom odašilje snažan snop energije u drugu galaksiju. Kao odgovor na njegov potez, na Zemlju stiže izvanzemaljka (Kim Basinger) koja preuzima oblik prekrasne žene. Ljudske navike i pravila njoj su potpuno nepoznati pa već pri dolasku odluta na tulum gdje gricka opuške cigareta!  Iako je njen jedini zadatak na Zemlji uvjeriti Stevena da nastavi sa svojim eksperimentima, ona se zaljubljuje u njega i zavoli njegovu kćerku.

 

Simpatično, zabavno i vrlo smiješno, epiteti su koji odlično opisuju ovu fantastičnu komediju, no osim klasičnog žanrovskog svrstavanja filma, ne smijemo zaboraviti na glavne protagoniste, savršen glumački par koji čini ovaj film prvoklasnim i jedinstvenim ostvarenjem: jedna od najljepših i najpoželjnijih žena 80-tih godina, Kim Basinger ("Batman", "8 mile", "L.A. povjerljivo") i jedan od najvećih komičara 80-tih, nazaboravni Dan Aykroyd ("Conheads", "Istrebljivači duhova","Spies Like Us")!

Komentari (0)

Foto