Hiljadarka (2015)

Hiljadarka (Originalni naziv)

komedija

Priča o muškarcu čije je lice krasilo novčanicu od tisuću dinara

 
Režija: Nenad Đurić
Scenarij: Zilhad Ključanin
Uloge: Branislav Trifunović , Aida Bukva, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, ...

Filmografija

Komedija „Hiljadarka“ rađena je u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj ko-produkciji. Radi se o vrlo ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina.

Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović (Trifunović) koji prvi puta u životu  silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao –  postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“).

Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Pervan) uslikati za povijest. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada   djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove  simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.


Komentari (0)

Foto