Baš kao ona (2005)

IN HER SHOES (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Dvije sestre koje su totalne suprotnosti nakon grozne svađe uvide koliko se vole

 
Režija: Curtis Hanson
Scenarij: Susannah Grant, Jennifer Weiner
Uloge: Cameron Diaz, Anson Mount, Toni Collette, Richard Burgi, Candice Azzara, ...

Filmografija

Baš kao ona duhovita je i nježna priča o dvjema sestrama koje nemaju ništa zajedničko osim broja cipela. Maggie i Rose Feller najbolje su prijateljice i potpune suprotnosti kada je riječ o vrijednostima, ciljevima i i osobnu stilu.

Maggie (Cameron Diaz) je partijanerica koja je jedva završila srednju školu i vjeruje da je njezina najveća prednost privlačnost. Kako je nezaposlena, završit će kao beskućnica, vrludajući od kauča do kauča svojih prijatelja i rodbine. Bez ikakva povjerenja u intelektualne sposobnosti, ona cijeni šminku više od knjige i ima dar da savršeno izabere odjeću i dodatke za bilo koju priliku.

Rose (Toni Collette) je odvjetnica obrazovana na Princetonu i radi u jednome od najboljih odvjetničkih ureda u Philadelphiji. Njezin prekrasno dekoriran stan njezin je mali raj i utočište od svijeta. Nosa neprestano zapiknuta u hladnjak, stalno se bori s viškom kilograma i nikad se ne osjeća dobro u odjeći koju nosi. Njezino nisko samopouzdanje kad je riječ o vlastitiu izgledu razlog je što uopće ne izlazi s momcima.

Roseina su jedina radost cipele (jer one uvijek odgovaraju), nažalost, nema ih baš mnogo prilike izvaditi iz ormara i pokazati. Nakon grozna raskida, dvije sestre ponovno uče cijeniti jedna drugu uz pomoć bake, majčine majke, za koju su mislile da je umrla (Shirley MacLaine).Povezivanjem sa svojom bakom, Maggie i Rose uče kako se pomiriti jedna s drugom i sa samima sobom.


Komentari (4)

Foto