Lilyna zima (1994)

LILY IN WINTER (Originalni naziv)

drama

Komplekasn odnos i privrženost ižmeđu sluškinje Lily i sina njeznih poslodavaca MIchaela

 
Režija: Delbert Mann
Scenarij: Robert Eisele, J. Michael Riva, Julie Moskowtz, ...
Uloge: Natalie Cole, Brian Bonsall, Cecil Hoffman, Dwier Brown, Monte Russell, ...

Filmografija

Film je bio među zapaženijim televizijskim ostvarenjima 1994. godine: udruženje američkih scenarista nominiralo ga je za najbolji scenarij, udruženje montažera nominiralo ga je za nagradu Eddie za montažu, a mala glumica Rae'ven Kelly osvojila je Young Artist Award za ulogu Louette.

Godina je 1957., predbožićno vrijeme. Michael Towler razočaran je što njegov otac upravo na Badnjak mora otići na službeni put, a majka, glumica, nastupiti u predstavi. Jedini tko mu preostaje jest, kao i uvijek, njihova sluškinja Lily, koja je Michaelu bliskija od majke. Lily je vrlo privržena Towlerovima, osobito joj je pri srcu Michael, ali ona ima vlastite obiteljske probleme. Jedan od najvećih joj je njezin brat Booker, koji neprekidno posuđuje novac, ne samo od nje nego i od gangstera.

Kad se nađe u škripcu, Booker natjera Lily da ostavi otključana vrata na kući Towlerovih i zadrži se s Michaelom vani dok on ne ukrade koliko mu treba. Lily teška srca pristane, a kad na povratku kući vidi ambulanto vozilo i tijelo koje prebacuju na nosilima, silno se preplaši da je netko nastradao i u panici bježi na željezničku stanicu. Michaela je ostavila u taksiju i uputila vozača da ga odveze kući.

Na svoje iznenađenje, ustanovi da ju je Michael pratio do stanice i da se prošvercao u vlak, jer bez nje ne želi ići kući. Za to vrijeme njegova je majka u strahu, jer ju je policija uvjerila da je Lily vjerojatno otela Michaela. Ne znajući za zabunu, Lily vodi Michaela u svoju rodnu kuću u Alabamu, gdje Michael otkriva još nešto o Lily što prije nije znao i upoznaje djevojčicu Louettu.

 


Komentari (0)

Foto