Povratak na dasku: Greg Louganis (2014)

Back On Board: Greg Louganis (Originalni naziv)

dokumentarni sport biografski

Intiman portret javnih trijumfa i privatnih borbi otvoreno gay sportaša Grega Louganisa

 
Režija: Cheryl Furjanic
Scenarij: Cheryl Furjanic, Karen Sim
Uloge: Greg Louganis, Ron O'Brien, Kyle David Pierce

Filmografija

„Povratak na dasku“ fascinantna je priča o američkoj legendi koja se vraća na svjetsku pozornicu kako bi se borila s predrasudama, promovirala toleranciju i vratila se u svijet skokova nakon duge odsutnosti kako bi postala mentor idućoj generaciji.

Osvježavajuće iskren dokumentarac o četverostrukom olimpijskom prvaku, „Povratak na dasku“ prati Grega Louganisa tijekom posljednje tri godine dok se bori s financijskom sigurnošću i vraća se sportu kojim je nekoć dominirao, ali u koji više nije dobrodošao. Prijetnja da izgubi kuću u recentnoj financijskoj krizi prisiljava Louganisa da preispita svoje odluke, odnose i propuštene prilike u karijeri.

Nevjerojatnim pristupom film otkriva kompliciran život sportaša čija su gracilnost, ljepota i hrabrost potaknuli svjetsku fascinaciju skokovima u vodu. Prati Louganisov uspon iz teškog djetinjstva do gotovo svjetskog priznanja kao najboljeg skakača u povijesti tog sporta te od jednog od prvih otvoreno gay sportaša s HIV-om do zanemarene sportske ikone.


Komentari (0)

Foto