Traži se bodyguard (2007)

Drillbit Taylor (Originalni naziv)

komedija

Tri srednjoškolca unajmljuju tjelohranitelja kako bi ih spasio od školskog huligana

 
Režija: Steven Brill
Scenarij: Kristofor Brown, Seth Rogen
Uloge: Owen Wilson, Troy Gentile, Nate Hartley

Filmografija

Nova komedija Owena Wilsona (Night at the Museum,The Life Aquatic with Steve Zissou) za koju je scenarij pisao Seth Rogen (Superbad, Knocked Up). Ne želeći više trpjeti konstantno zlostavljanje u srednjoj školi tri prijatelja smisle plan, unajmit će tjelohranitelja.

Brucoši Ryan (Troy Gentile), Wade (Nate Hartley) i Emmit (David Dorfman) toliko su oduševljeni novim, srednjoškolskim okruženjem da su odlučili potruditi se što kvalitetnije provesti iduće četiri godine. No njihov entuzijazam splasne kada upoznaju školskog huligana i nasilnika Filikinsa (Alex Frost), koji im namjerava školovanje pretvoriti u noćnu moru. Očajni prijatelji odluče staviti oglas u vojni časopis „Soldier of Fortune" kako bi pronašli zaštitnika. Svi koji se jave traže previše novca, sve dok se ne pojavi plaćenik kojem u zadnje vrijeme baš i ne ide u životu - Drillbit Taylor (Owen Wilson). Taylor je možda beskućnik, ali itekako željan pomoći školarcima kako bi se mogli suprotstaviti Filkinsu. No  nije baš toliko neustrašiv vojnik za kakvog se predstavlja.

U današnjem Hollywoodu teško je naći simpatičnijeg glumca od Owena Wilsona, koji svojom pojavom i šarmom unosi dobroćudnost i humor u svaku svoju ulogu. U tandemu s Benom Stillerom, sa sigurnošću možemo tvrditi da se radi o najsmješnijm komičarskom paru zadnjih desetak godina. Dovoljno je sjetiti se "Zoolandera" i sjajnih nastupa u Wes Andersonovim "The Darjeeling Limited" ili "The Royal Tenenbaums". Pa tako i u "Traži se Bodyguard" Owen Wilson će vas zabaviti i nasmijati do suza, ali i dirnuti u pravom trenutku,  kada najmanje očekujemo. Osim Wilsona, ne smijemo zaboraviti na mladi trojac Gentile - Hartley - Dorfman, koji se sjajno snašao u ulogama potlačenih školaraca.


Komentari (0)

Foto