Raskrižje (1994)

Intersection (Originalni naziv)

komedija drama

Remake filma iz sedamdestetih o arhitektu koji se nalazi pred teškom ljubavnom odlukom

 
Režija: Mark Rydell
Scenarij: Paul Guimard
Uloge: Richard Gere, Sharon Stone, Lolita (David) Davidovich, Martin Landau, ...

Filmografija

"Intersection" je remake francuskog filma iz sedamdesetih, "Les Choses de la vie" Claudea Sauteta. Redatelj Mark Rydell (Ljetnikovac na Zlatnom jezeru) nije odabrao strogo linearnu priču već koristi brojne flashbackove i vraća nas isprekidano u prošlost, čime scenu po scenu otkriva kockice mozaika života glavnog junaka...

Dok se vozi planinskom cestom, Vincent Eastman odjednom se nađe u situaciji da mora izbjeći kombi, ali shvati da će doživjeti izravni sudar s  kamionom iz suprotnog smjera. Tih nekoliko trenutaka prije smrti pred očima mu proleti život. Slike i prizori odnosa sa suprugom Sally (Sharon Stone), ljubavnicom Olivijom (Lolita Davidovich) i kćerkom Meaghan (Jenny Morrison). Vincentu je istinski stalo do žene, no doživljava je hladnom i distanciranom, dok Olivia posjeduje strast za životom koja Sally nedostaje. Nikako se ne može odlučiti ostaviti suprugu, a partner u arhitektonskoj firmi, Neal (Martin Landau), upozorava ga da mora donijeti odluku i izabrati jednu od žena jer dvostrukim životom šteti svima.



Prema romanu Paula Guimarda, Claude Sautet snimio je "Les choses de la vie“, a dva i pol desetljeća kasnije, Mark Rydell, kojeg se najbolje sjećamo po "Rijeci“ s Melom Gibsononm i Sissy Spacek, svoju filmsku verziju o dilemama i refleksijama čovjeka koji se nađe u smrtonosnoj opasnosti. Glavna uloga pripala je Richardu Gereu, koji se našao na prekretnici, raskrižju ili možda kraju puta svog života. U ostalim ulogama gledamo lijepe Sharon Stone i Lolitu Davidovich, koje su, naravno, bile perfektne.



Komentari (1)

Foto