petak, 26.04.2024 06:00

Potraga za žadom (2015)

Jade Fever (Originalni naziv)

dokumentarni

Obitelj Bunce otkriva vam kako izgleda život tragača za žadom

sez.6 ep.7Claudijine nade da će ostvariti prodaju izjalove se kad se kupca ne dojmi njezin žad. Zabrinuta da kupac igra igru, Claudia mu se suprotstavlja i ugrožava prodaju.
 
Režija: N/A
Scenarij: David Gullason, Jeffrey Kinnon
Uloge: Claudia Bunce, Robin Bunce, Josh Bunce, Alan Qiao

Filmografija

U Kini vlada velika potražnja za žadom te Claudiju i Robina Buncea čeka naporno ljeto. Oni su neslužbeni načelnici seoca Jade City u Britanskoj Kolumbiji. Oni i njihov partner Alan Qiao vlasnici su nekoliko nalazišta žada na tom području i nadaju se da će se obogatiti. No nije se tako lako domoći grumena žada vrijednog milijune dolara. Kako bi našli pravo mjesto za kopanje, moraju pješačiti uz rijeke, preko stijena i kroz blato pod punom opremom. Imaju samo četiri mjeseca da nađu grumen vrijedan milijun dolara i čeka ih burna sezona.

Pronašli su žad i čak prodali nekoliko velikih komada, no pretvoriti novootkriveno nalazište žada u rudniku Two Mile u profitabilan pothvat ove sezone neće biti lako. Tamošnja trgovina žadom zbog Covida je zatvorena, a turizam je nestao. S obzirom na to da novca za novu opremu nema, stari kamioni i bageri ponovno se stavljaju u funkciju, no neprestano se kvare. Već i sve ih dovući uzbrdo i nizbrdo nije nimalo lak zadatak, a nije jednostavno ni pridobiti sve na zajednički rad. Sin Josh ne slaže se gotovo ni s čim što mu tata Robin naloži da učini, pa Josha to potakne da pokrene potpuno nov posao: vlastitu autoprijevozničku tvrtku. Kao i obično, prokletstvo žada opet je prevladalo, osujećujući svako nastojanje, a prividne pobjede pretvarajući u gubitke. Dobro je što je optimistični Scrappy Larry u blizini kako bi unio malo pozitive...

Komentari (0)

Foto