Skakač (2008)

JUMPER (Originalni naziv)

akcija avantura sf

David posjeduje fantastičnu moć teleportiranja, ali otkriva da nije jedini

 
Režija: Doug Liman
Scenarij: David S. Goyer, Jim Uhls
Uloge: Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane, Jamie Bell, ...

Filmografija

Nastao prema SF noveli Stevena Goulda, "Jumper" je zabavna avantura o mladiću koji zbog genetske greške razvije mogućnost teleportacije. Film je dva tjedna bio na prvom mjestu zarade u kinima pa je redatelj Doug Liman svojedobno najavio mogućnost nastavka.

David (Hayden Christensen) je mladić koji bijeg iz tmurne stvarnosti pronalazi u teleportaciji snagom volje s mjesta na mjesto. Svoje moći koristi kako bio obio banke, zaveo djevojke na drugom kraju svijeta, otišao posjetiti piramide ili se proveo daskajući na Fijiju. No David uskoro sazna da nije jedini s takvom moći te da mu opasnost prijeti od ljudi poput Rolanda (Samuel L. Jackson), koji skakače doživljava kao prijetnju ljudskoj rasi i koji ima zadatak sve ih likvidirati. No sve se mijenja kada David upozna kolegu skakača Griffina (Jamie Bell) s kojim se udruži protiv organizacije koja ih je odlučila istrijebiti.
Adaptiran prema književnom predlošku Stevena Goulda, "Skakač" je SF avantura o mladiću koji se može teleportirati na bilo koje mjesto na planeti kada god mu se prohtije te samim time raditi što god poželi bez straha da bude uhvaćen. Putovanje snagom volje prvi puta je razrađeno u kultnoj SF priči Alfreda Bestera "The Stars My Destination" davne 1956., a jedna od novih filmskih ekranizacija ove bezvremenske ideje je upravo "Skakač”, koji je snimljen u dvadeset gradova i četrnaest zemalja. Sa sjanim specijalnim efektima te svojevrsnim anitherojem u ulozi Davida, koji moć sebično koristi samo kako bi udovoljio sebi, "Skakač” će vam pružiti sat i pol prvoklasne zabave. U glavnim ulogama pojavljuje se Hayde Christensen, kojeg se sjećamo iz "Ratova zvijezda: Klonovi napadaju” kao Skywalkera, te Jamie Bell iz "Billyja Elliota” i "Prkosa” ("Defiance”), Rachel Bilson, koju najbolje znamo iz epizodnih uloga u popularnim TV serijama - "Buffy”, "Lude sedamdesete”, "Chuck” "Kako sam upoznao vašu majku” i prva zvijezda filma koju nije posebno predstavljati - Samuel L. Jackson.

Komentari (0)

Foto