Restauracija (1995)

Restoration (Originalni naziv)

drama povijesni biografski

Ambiciozni liječnik uvučen je u prljave igre francuskog dvora

 
Režija: Michael Hoffman
Scenarij: Rupert Walters, Rose Tremain
Uloge: Robert Downey Jr., Sam Neill, David Thewlis, Meg Ryan, Ian McKellen

Filmografija

Robert Merivel, mladi liječnik iz 17. stoljeća, pozvan je da se pridruži dvoru kralja Karla II. Međutim, sve se promijeni, kad kralj naredi Merivelu da se oženi njegovom ljubavnicom Celijom, a Merivel se zaista zaljubi u nju. Ova raskošna povijesna drama osvojila je „Oscare“ za najbolju kostimografiju i scenografiju.

Mladi liječnik iz 17. stoljeća, Robert Merivel našao se u službi kralja Karla II. te je spasio život omiljenog kraljevog španijela. Merivel se pridruži kraljevu dvoru te živi otmjenim životom osobe na takvu položaju. Merivelu je naloženo da se oženi jednom od kraljevih ljubavnica kako bi kralj otklonio sumnje druge ljubavnice.

Kralj mu je izdao samo jednu zapovijed, a ta je bila da se ne zaljubi. Situacija se pogorša kad se Merivel zaljubi u svoju novu suprugu.
Naposljetku, kralj sazna za to i razriješi Merivela njegova položaja i bogatstva. Zbog tog grijeha Merivel se nađe ondje gdje je i počeo. A kroz putovanja i druženja sa starim prijateljem, ponovno otkrije svoju ljubav prema pravoj medicini.

Komentari (0)

Foto