Spasite tigra (1973)

Save the Tiger (Originalni naziv)

Vojni veteran odluči se na očajnički potez kako bi spasio posao

 
Režija: John G. Avildsen
Scenarij: Steve Shagan
Uloge: Jack Lemmon, Jack Gilford, Laurie Heineman, Patricia Smith

Filmografija

Harry je direktor losanđeleske odjevne kompanije u problemima. Progonjen uspomenama iz Drugog svjetskog rata i u želji da spasi svoj posao, Harry isplanira podmetnuti požar u jednoj od svojih tvornica kako bi zaradio od osiguranja.

Jack Lemmon je Harry Stoner, veteran Drugog svjetskog rata koji se nalazi na čelu ugrožene modne kuće u Los Angelesu u vrijeme Vijetnamskog rata. Dok prihodi padaju, a posao postaje sve okrutniji, Stoner u duhovnoj krizi shvati da će „Capri Casuals“ preživjeti još jednu sezonu jedino ako on zapali neku od svojih tvornica odjeće i pokupi novac od osiguranja.

 

U međuvremenu, Harryjev je brak zapao u učmalost, njegova voljena kći samuje u švicarskom internatu, kolekcija za proljeće prikazuje se kupcima čiju naklonost mora osvojiti čarima skupe prostitutke.

 

U iduća 24 sata Harry prolazi kroz bijesne svađe s poslovnim partnerom kojeg muči grižnja savjesti, kroz tajne sastanke s ljigavim palikućom i ljubavni susret s hipi autostopericom koja se slučajno nađe na mjestu suvozača njegove limuzine

Komentari (0)

Foto