Ne dao Bog većeg zla (2002)

Ne dao Bog većeg zla (Originalni naziv)

melodrama romantika

Zajedno s Frulom i njegovim društvom putujemo kroz ono što je šezdesete činilo šezdesetima

 
Režija: Snježana Tribuson
Scenarij: Goran Tribuson
Uloge: Luka Dragić, Filip Ćurić, Ivo Gregurević, Mirjana Rogina, ...

Filmografija

Snimljen kao cjelovečernji film, na Filmskom festivalu u Puli 2002. godine je osvojio Zlatnu arenu za scenarij - Goran Tribuson, Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu - Ivo Gregurević te Zlatnu arenu za montažu - Marina Barac.

Šezdesete su zakucale i na vrata bjelovarske obitelji Ančić. Nova će epoha ostaviti neizbrisive tragove na članovimna obitelji - ocu Branku, isprva odgovornom partijcu koji se s propašću svog poduzeća baca u privatne poduzetnike, nanovo oživjevši obiteljski klesarski zanat; majci Nevenki koja uz stalni posao nastavnice pokušava biti što savjesnija žena, majka, sestra, snaha i domaćica; baki Ruži kojoj se polako ali sigurno prikrada neizbježna senilnost; ujaku Emilu, sitnom šverceru i muljatoru u stalnom sukobu s narodnom milicijom; maloj seki Bibi, obiteljskoj komentatorici i zajedljivki koja se mora pomiriti sa svojim odrastanjem; te napose Fruli, plahom dječaku koji sve promjene u obitelji i oko nje budnim okom prati i upija i pokušava samom sebi stvoriti sliku što je on zapravo, to jest što se od njega očekuje da bude.

Zajedno s Frulom i njegovim društvom putujemo kroz ono što je šezdesete učinilo šezdesetima i otkrivamo svu ljepotu prvih šuškavaca, odlazaka u kino, prve televizije, rock and rolla i prvih ljubavnih iskustava, dok djetinjstvo ne završi i započne novo deseteljeće s novim zanimljivostima i novim obavezama.  


Komentari (0)

Foto