Hollywoodland (2006)

HOLLYWOODLAND (Originalni naziv)

drama kriminalistički povijesni

Detektiv istražuje okolnosti smrti poznatog holivudskog glumca Georgea Reevesa

 
Režija:
Scenarij: Paul Bernbaum, Allen Coulter
Uloge: Adrien Brody, Diane Lane, Ben Affleck, Bob Hoskins, Robin Tunney, ...

Filmografija

Hollywoodland jedinstveno je, uvjerljivo istraživanje slave i identiteta, inspirirano jednom od holivudskih, najmanje slavnih zagonetki. Film je redateljski debi Allena Coultera .

16. lipnja 1959. glamur Tinseltowna zauvijek će izblijedjeti za glumca Georgea Reevesa, junačkoga Čovjeka Od Čelika u televizijskoj seriji "Supermanove pustolovine", kada glumac umre u svome domu na Hollywood Hillsu. Pogođen jednim hicem iz puške, Reeves (oskarovac Ben Affleck) ostavlja zaručnicu - ambicioznu starletu Leonore Lemmon (Robin Tunney) - i milijune obožavatelja koji su šokirani njegovom smrću. Ali njegova ožalošćena majka, Helen Bessolo (Lois Smith), ne želi da sumnjive okolnosti njegove smrti ostanu neraščišćene.
Helen traži pravdu, ili bar istinu. Losanđeleska policija zatvara slučaj, ali Helen unajmi - za 50 dolara na dan - privatnoga detektiva Louisa Sima (oskarovac Adrien Brody). Simo uskoro dozna da afera koju je Reeves imao s Toni Mannix (Diane Lane, nominirana za Oscara), ženom producenta MGM-ova studija Eddieja Mannixa (Bob Hoskins), možda ima veze sa slučajem. Ali istinu i pravdu nije tako lako naći u Hollywoodu.
Simo slijedi tragove koji odišu opasnošću i u visokim i niskim slojevima holivudskoga društva, i riskirajući i vlastiti život. On će uskoro otkriti i vezu slučaja s vlastitim životom kada slučaj postane gotovo osoban i kada nauči više o preminulome Reevesu.Iza holivudske ikone bio je kompleksan čovjek koji je Hollywoodu dao svoj život - na više načina.
U vrhunskoj glumačkoj ekipi kritičari su najviše pohvala dodijelili B. Afflecku, koji je za ulogu Georgea Reevesa osvojio nagradu Saturn i Kup Volpe na Venecijanskom festivalu. Scenarij za film napisao je Paul Bernbaum, a redatelj je Allan Coulter, koji je osim po filmovima (Remember Me, 2010.), poznat i kao redatelj serija "Seks i grad" i "Obitelj Soprano", za što je sedam puta bio nominiran za nagradu Emmy. Za ovaj film Coulter je bio nominiran za venecijanskog Zlatnog lava.

Komentari (1)

Foto