Zov divljine (2006)

THE WILD (Originalni naziv)

animirani obiteljski avantura

Grupica životinja i ZOO-a na čelu sa lavom kreće u potragu za odbjeglim lavićem

 
Režija: Steve 'Spaz' Williams
Scenarij: Ed Decter, John J. Strauss
Uloge: Greg Berg, Chris Edgerly, Eddie Izzard, Bob Joles, Dominic Scott Kay, ...

Filmografija

"Zov divljine" animirani je dugometražni prvijenac kanadskoga redatelja Stevea "Spaza" Williamsa, poznatoga majstora posebnih efekata. Spojivši glavne likove iz "Kralja lavova", tatu i sina lava, te preuzevši kostur priče "Madagaskara", redatelj je stvorio zabavno djelo disneyevskog stila, puno duhovitih gegova i dijaloga, akcijskih scena i vrlo simpatičnih likova - divljih životinja razmaženih u američkom zoološkom vrtu.

Ryan je lavić iz njujorškog zološkog vrta čiji je san otići u divljinu, u kojoj je njegov otac Samson nekada davno živio. Ryana muči to što ne zna rikati kao veliki lav, niti ima predodžbu što znači biti zvijer u džungli. Kada slučajno dospije u kavez i brodom je prebačen u Afriku, potpuno se izbezumi. Međutim, njegov otac, zajedno sa svojim prijateljima žirafom, koalom i štakorom krene u potragu za njim. Put će biti naporan, a boravak u novom, opasnom i nepristupačnom ambijentu gotovo poguban, pogotovo za one koji se nikada nisu maknuli iz sigurnosti zoološkog vrta...
Film je sinkroniziran na hrvatski, a glasove su posudili: Robert Ugrina, Dino Jelušić, Boris Svrtan, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Bojan Navojec, Ivica Zadro i drugi.

Komentari (0)

Foto