Posljednje utočište (2012)

Last Resort (Originalni naziv)

akcija drama

Nakon što članovi američke nuklearne podmornice odbiju izvršiti sumnjivu naredbu, postanu bjegunci

 
Režija:
Scenarij: Shawn Ryan, Karl Gajdusek
Uloge: Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, ...

Filmografija

ABC-jeva vojna serija je dobila prilično dobre ocjene za svoju prvu sezonu, no mreža je ipak nije produžila za drugu. Bila je nominirana u dvije kategorije za nagradu Primetime Emmy 2013., za nagradu Visual Effects Society Awards, za Image Awards 2013. i za IGN Summer Movie Awards 2012. godine.

Akcijska serija čija se radnja odvija u bližoj budućnosti. Zemlja je podijeljena, a radnja se vrti oko članova posade američke nuklearne podmornice Colorado.
150 m ispod površine oceana oni dobivaju naredbe da ispale nuklearne projektile na Pakistan. Kapetan Marcus Chaplin (Andre Braugher ) traži potvrdu naredbi, no zbog toga ga Bijela kuća lišava zapovjednih ovlasti. Zapovjednik Sam Kendal (Scott Speedman) iznenada postaje glavni zaduženi za podmornicu i mora donijeti istu tešku odluku kao kapetan Marcus. Kada i on odbije izvršiti naredbu bez potvrde, Colorado je pogođen.
Njihova podmornica je teško oštećena, vlastita se država okrenula protiv njih, a posada Colorada mora preživjeti unatoč nevjerojatno slabim izgledima i osnovati operativnu bazu na obližnjem otoku. Uspijevaju pobjeći u NATO-ovu postaju i proglase se najmanjom svjetskom nuklearnom nacijom. S nuklearnim raketama u skladištu i timom časnika Američke ratne mornarice, taj otok postaje njihov novi dom i njihovo posljednje utočište.

Komentari (0)

Foto