Superman: Povratak (2006)

SUPERMAN RETURNS (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika sf

Povratak najvećeg heroja svih vremena

 
Režija: Bryan Singer
Scenarij: Michael Dougherty, Dan Harris
Uloge: Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Parker Posey

Filmografija

Prošlo je više od desetljeća od posljednjeg filma o Zemljinom najvećem junaku, Supermanu. Sada, pod redateljskom palicom Bryana Singera (The Usual Suspects, X-Men), crveno-plavi heroj ponovo staje u Zemljinu obranu. Ponovo se susreće sa starom prijetnjom, genijalnim Lex Luthorom.

Supermana - rođena na planetu koji je odavno nestao - odgojili su posvojitelji na farmi u Kentu u Kansasu. Mladić Kal-El dobio je ime Clark Kent, pa - iako je odrastao među ljudima - on ipak nije jedan od njih. Ispod žuta Zemljina sunca, on može činiti stvari o kojima ljudi mogu samo sanjati, ali kako bi živio s njima, mora živjeti dvostruki život, kao neupadljivi Clark Kent, te se tajno pretvarati u Supermana kada svijetu zatreba pomoć.
U pet godina od tajanstvena Supermanova nestanka kriza u svijetu je dosegla vrhunac. Bez njega porastao je kriminal u gradu Metropolisu, a tomu treba dodati i destruktivne planove zloglasna Lexa Luthora, koji je zbrisao iz zatvora koristeći se Supermanovim tajnama. Lois Lane, novinarska zvijezda Daily Planeta i ljubav Supermanova života, nije se predala kad je Superman otišao bez riječi. Čak je osvojila Pulitzerovu nagradu za tekst "Zašto svijet ne treba Supermana”. Superman shvaća da Zemlja jedini pravi dom koji je imao i ponovo preuzima ulogu zaštitnika slobode i pravde.

Komentari (8)

Foto