Ludo ljeto (1986)

ONE CRAZY SUMMER (Originalni naziv)

komedija romantika

Prijatelji prije polaganja prijemnog ispita odluče provesti ludo ljetovanje u Nantucketu

 
Režija: Savage Steve Holland
Scenarij: Savage Steve Holland
Uloge: John Cusack, Demi Moore, Curtis Armstrong, William Hickey, Joe Flaherty, ...

Filmografija

"Ludo ljeto", uzbudljiva, bizarna komedija u kojoj glumi mlada zvijezda u usponu, John Cusack, i Demi Moore.

Kako biste se osjećali da potječete iz obitelji košarkaških legendi, a niste u stanju ni pogoditi koš za smeće? To je problem Hoopsa McCanna (JOHN CUSACK). Da zlo bude gore, sedamnaestogodišnji maturant njujorške srednje škole želi biti umjetnik. Njegovi roditelji žele da dobije sportsku stipendiju i postane košarkaška zvijezda. Ne mareći za obiteljsku tradiciju, Hoops žudi za odlaskom na Rhode Island, u školu za dizajn, u koju može upasti ako napiše i ilustrira ljubavnu priču.

To ga poprilično muči – budući da nikada nije bio zaljubljen. Hoopov najbolji prijatelj, George (JOEL MURRAY), ambiciozan je poput beskućnika, opasan kao lutkica i u neprestanu traganju za zabavom. On uvjeri Hoopsa da pođe s njime na ljetne praznike u Nantucket, gdje će, kako kaže, uzeti mjeru sirenama. Nantucket, obećava George, čudesna je zemlja u kojoj će Hoops naći inspiraciju za svoj prijamni ispit.

Tu se nađe i Cassandra (DEMI MOORE), inteligentna, osjetljiva ljepotica koja će ga uputiti i nadahnuti da ostvari svoje snove. Cassandra i sama ima ambniciju da postane uspješna pjevačica i kantautorica, ali tijekom ljeta ostavlja svoje želje po strani kako bi pomogla baki i djedu da sačuvaju kuću u Nantucketu od ovrhe banke


Komentari (0)

Foto