Gđa Palfrey u Claremontu (2005)

MRS. PALFREY AT THE CLAREMONT (Originalni naziv)

komedija

Postarija udovica i mladi budući pisac sklapaju neobično prijateljstvo

 
Režija: Dan Ireland
Scenarij: Ruth Sacks, Elizabeth Taylor
Uloge: Joan Plowright, Rupert Friend, Zoe Tapper, Anna Massey, Robert Lang, ...

Filmografija

Film je snimljen prema romanu britanske autorice Elizabeth Taylor, a režirao ga je Dan Ireland.

Gđa Palfrey (Joan Plowright) nemirna je otkako joj je umro muž i odlučuje se preseliti iz svoga dugogodišnjeg doma u  Škotskoj u London, kako bi bila bliže svomu unuku Desmondu (Lorcan O'Toole). Gđa Palfrey smješta se u Claremont Hotelu, otrcanu mjestu za starije osobe koje je vidjelo i bolje dane. Pokušava kontaktirati s Desmondom, ali ne može ga dobiti, i isprva joj se teško zbližavati s ostalima u Claremontu, osobito sa žustrom i prijateljski raspoloženom gđom Arbuthnot (Anna Massey).

Usamljena i neraspoložena, gđa Palfrey jednoga dana pođe u šetnju, izgubi ravnotežu i vrlo nezgodno padne. Ludovic Meyer (Rupert Friend), mladi pisac dvadesetih godina, nađe gđu Palfrey na tlu i pomogne joj - odvede je natrag u njezinu sobu i pobrine se za nju. Njih dvoje započinju konverzaciju i i otkriju da imaju iznenađujuće mnogo toga zajedničkog.

Među njima jača prijateljstvo, iako ga gđa Palfrey moli da se pretvara da joj je on unuk kako bi je susjedi prestali ispitivati o njemu. Gđa Palfrey čak mu daje i ljubavne savjete, ohrabrujući ga da zgodnu djevojku koju je susreo u videoteci pozove na spoj.


Komentari (0)

Foto