Glitter (2001)

GLITTER (Originalni naziv)

drama glazba romantika

Prriča u kojoj se isprepliću ljubavne i životne drame mlade glazbene zvijezde (M. Carey)

 
Režija: Vondie-Curtis Hall
Scenarij: Cheryl L. West, Kate Lanier
Uloge: Mariah CareyMax Beesley, Da Brat, Tia Texada, Terrence Howard, ...

Filmografija

Kada pop diva glumi glazbenu zvijezdu, čini se da je pola posla već u startu odrađeno, no Mariah Carey je, osim pokazanog pjevačkog talenta, za koji svi znamo da posjeduje, zasjala i punim sjajem kao glumica ove glazbene romance u kojoj se isprepleću ljubavne i životne drame pjevačice Billie Frank i njenih prijatelja...

Glazba joj je pružila sve. Mariah Carey kroz glazbu otkriva ljubav i ostvaruje svoje snove. Pop diva Mariah Carey je Billie Frank, sramežljiva mlada djevojaka koju je majka ostavila kada je još bila malo dijete.U sirotištu Billie stječe prijatelje Louise (Da Brat) i Roxanne (Tia Texada). Mnogo godina kasnije otkriva ih glazbeni producent Timothy Walker (Terrence Howard) i ponudi im posao pratećih vokala u bendu kojemu predviđa veliku budućnost i za koji se osobno brine na putu prema slavi. Ali kada DJ Dice (Max Beesley) čuje Billiein prelijepi glas, on se dogovori s Timothyjem da će je izvući iz neperspektivne budućnosti pratećeg vokala. Uskoro Billie i Dice stvaraju hitove u studiju, a izvan njega između njih plamti romanca. No vremenom se pritisak javnosti pokaže iscrpljujućim za Billie pa se ona nađe pred životnom prekretnicom. Morat će odlučiti je li ovakva karijera zaista nešto što je ispunjava, kojim životnim putem želi nastaviti te ujedno propitati vezu s Diceom.

Prema ideji Mariah Carey, scenarij je napisala Kate Lanier, koja je za scenarij filma o Tini Turner "What love got to od with it" nominirana za Oscara.


Komentari (0)

Foto