Krvna osveta (2011)

Forgiveness Of Blood / Falja e gjakut (Originalni naziv)

drama

Joshua Marston donosi priču o običajima skrivenu od svijeta

 
Režija: Joshua Marston
Scenarij: Joshua Marston, Andamion Murataj
Uloge: Tristan Halilaj, Sindi Lacej, Refet Abazi

Filmografija

Nik je albanski tinejdžer čije se bezbrižno odrastanje prekida kad njegov otac i stric ubiju susjeda i tako raspire stoljećima star sukob. Nik i njegova obitelj nađu se pod strogim pravilima Kanuna, albanskog kodeksa iz 15. stoljeća, koji određuje da oštećena obitelj može tražiti pravdu tako što će ubiti bilo kojeg muškog člana suprotstavljenog klana. Nikov se otac skriva, a dječak i njegova braća završavaju u nekoj vrsti srednjovjekovnog kućnog pritvora...

Sedam godina nakon sjajnog prvijenca 'Marija milosti puna', Joshua Marston vraća se na velika platna ovom dramom na albanskom jeziku sa sjajnim albanskim naturščicima. Kao i u filmu 'Marija milosti puna', Marston nam omogućava da uronimo u jedan često skriveni dio svijeta.

Festivali i nagrade: Berlinale 2011. - Posebno priznanje ekumenskog žirija, Srebrni medvjed za najbolji scenarij.
Joshua Marston rođen je u Kaliforniji. Magistrirao je politologiju na Čikaškom sveučilištu i film na Njujorškom sveučilištu. Režirao je film 'Marija milosti puna' (2004., posebna pohvala žirija na 2. Zagreb Film Festivalu), segment iz omnibusa 'New York, I Love You' (2009.) i 'Krvna osveta' (2011.).

Komentari (0)

Foto