Mrtav u ponoć (1997)

DEAD BY MIDNIGHT (Originalni naziv)

triler sf

Poslovni čovjek saznaje da živi lažan život te da je dio tajnog revolucionarnog projekta

 
Režija: Jim McBride
Scenarij: Michael Vickerman
Uloge: Timothy Hutton, Suzy Amis, John Glover, Max Wright, Grant Heslov, Yvonne Zima

Filmografija

Iako je "Mrtav u ponoć" radio u TV produkciji, Jim McBride okupio je prestižnu glumačku ekipu predvođenu oskarovcem T. Huttonom , S. Amis i J. Gloverom.

John Larkin uspješan je poslovni čovjek uzornog obiteljskog života, oženjen s privlačnom Lisom i otac bistrog dječaka. No jednog dana sve se mijenja i on šokiran shvaća da je čitav njegov život tek kulisa koju su oko njega izgradili znanstvenici i tajna služba. John je, naime, dio revolucionarnog projekta oživljavanja mrtvaca, i zapravo se uopće ne zove John Larkin, nego Sam Ellis. Do spoznaja o njegovom prethodnom životu, dok zajednički bježe pred tajnim agentima i pohlepnim doktorom Drakeom, pomoći će mu doći njegova lažna supruga, a zapravo doktorica Sarah Flint...

Godinu dana prije glasovitog filma Petera Weira Trumanov show, Jim McBride, nekadašnji prvak američke underground kinematografije s kraja šezdesetih (Dnevnik Davida Holzmana) i potom u osamdesetima prestižan hollywoodski redatelj (Do posljednjeg daha, Velike vatrene lopte), realizirao je u televizijskoj produkciji film Mrtav u ponoć, koji ima do određene mjere vrlo sličnu premisu kao i neusporedivo poznatiji Weirov rad. McBride je film snimao prema scenariju Michaela Vickermana, koji i sam režira.


Komentari (0)

Foto