Specijalci (2005)

THE RINGER (Originalni naziv)

komedija sport

Kako bi podmirio dugove prijatelja, mladić se odluči prijaviti na paraolimpijadu

 
Režija: Barry W. Blaustein
Scenarij: Ricky Blitt
Uloge: Johnny Knoxville, Brian Cox, Katherine Heigl, Jed Rees, Bill Chott, ...

Filmografija

Sportska komedija "Specijalci", redatelja Barryja W. Blausteina izdanak je škole komedije 21. stoljeća u kojoj apsolutno ništa nije sveto i koja obiluje neslanim šalama. Ne može se poreći činjenica kako će se svi oni koji se ne opterećuju političkom korektnošću uz film odlično zabaviti, i to uz salve smijeha.

Iako svoj posao mrzi kao malo što drugo, nakon dvije godine rada Steve (Johnny Knoxville) je unaprijeđen. Prvi zadatak koji dobiva je neugodan jer mu nalaže da otpusti svoga prijatelja Stavija (Luis Avales). Teška srca Steve to i čini, ali ga odmah angažira na radovima u svome stanu. Vrlo skoro Stavi ostaje bez tri prsta u nesreći s kosilicom, a problemi nastaju kada shvati da sam mora platiti 28 tisuća dolara za operaciju jer više nema zdravstveno osiguranje. Istovremeno, Steveov ujak Gary (Brian Cox) upada u kockarske dugove pa svome nećaku predloži lukav plan, koji bi mogao rješiti sve njihove financijske probleme. U San Marcosu se uskoro treba održati paraolimpijada te se Steve, nekada vrlo dobar srednjoškolski atletičar, odluči na nju prijaviti pod imenom Jeffy Dahmor, čovjek s poteškoćama u razvoju. Gary pretpostavlja kako će Steve s lakoćom poraziti sve konkurente te se u 100 tisuća dolara na to i okladi. Steveu se takav plan ispočetka ne sviđa, ali pristaje zbog Stavija.
Na prvi pogled "Specijalci" se izruguju paraolimpijskom pokretu, ali ničega zaista spornog u filmu nema pa ne čudi što ga je podržao i sam paraolimpijski vrh. U glavnoj ulozi gledamo Johnnyja Knoxvillea, slavnog jackassovca, kojemu ovaj tip uloge odgovara kao saliven, a podršku mu pružaju Brian Cox, kao lukavi ujak Gary, te ljepotica Katherine Heigl kao Lynn, djevojka u koju se Steve/Jeffy zaljubi.

Komentari (0)

Foto